Vijf redenen om Namibie te bezoeken

1. Wildleven

Namibie is één van de top bestemmingen in de wereld om wilde dieren te spotten. Er zijn vele mogelijkheden om de neushoorn, struisvogel, antilope, springbok, leeuw, olifant en andere wildsoorten te bekijken.

2. Prachtige landschappen

Schitterende Giraffen in het wild in Etosha National Park

Schitterende Giraffen in het wild in Etosha National Park

Namibie heeft een enorme diversiteit aan landschappen. Zo zijn er prachtige kusten, berglandschappen, grote gebieden met ongerept bushveld, woestijnen, meren, watervallen, bossen en uitgestrekte zandvlaktes.

3. Stranden

Namibie heeft een langgerekte kustlijn met prima stranden. Swakopmund en Walvis Baai zijn de twee bekendste stranden van Namibie. Wij durven ze wel tot de mooiste stranden ter wereld te benoemen.

4. Avontuur

In Namibie ben je aan het juiste adres als je avontuur zoekt. Je kunt hier voor werkelijk alle avontuurlijke activiteiten terecht. Zand boarden, 4 wheel drive duin safari, walvissen spotten, snorkelen, duiken, wandelen en ziplinen. Vergeet ook zeker de game drives in de wildparken niet. Wat is er nou spannender dan oog in oog staan met een reusachtige olifant of een prachtige springbok.

5. Klimaat

In Namibie zijn de seizoenen tegengesteld aan de onze. Tijdens onze zomer is het winter in Namibie. Overdag is de temperatuur aangenaam, de nachten kunnen koud zijn, zeker in de woestijn. Dit is ook het droge seizoen, waarbij er nagenoeg geen neerslag valt. De Namibische winter is de beste tijd om het land te bezoeken, omdat deze periode de dieren in de wildparken zich het best laten zien. Ze zijn afhankelijk van de “waterholes” die je vanaf de weg en de restcamps goed kunt observeren. 

 • Namibie algemeen
 • Namibie algemeen

  Dit prachtige land ligt in Zuidwest-Afrika en grenst aan de zuidelijke Atlantische Oceaan en ligt tussen Angola en Zuid-Afrika. Het deelt verder nog de grenzen met Botswana en Zambia. De oppervlakte van Namibie is 825.420 vierkante kilometer en is daarmee zo’n 20 keer groter als Nederland.

 • Windhoek
 • Windhoek

  De kosmopolitische stad Windhoek, gelegen in Centraal Namibie, is de hoofdstad van het land. Het is de thuisbasis van de  luchthaven en heeft vele gezellige restaurants. Er zijn hier ook vele winkels en uitgaansgelegenheden. De stad bied vele mogelijkheden qua accommodaties : van kleinschalige guesthouses tot aan grotere en bekende international hotelketens. De stad is schoon, veilig en goed georganiseerd, met een koloniale erfenis die tot uiting komt in de vele Duitse eetgelegenheden en winkels.

  Windhoek heeft een interessante mix van historische architectuur en moderne gebouwen, waarvan er vele de moeite van het bekijken waard zijn, zoals de Alte Feste, een oud fort, de Christuskerk Christus Christus uit 1896 en het modernere Hooggerechtshof.

 • Mariental
 • Mariental

  Het ligt in het zuiden van het centrum van Namibie en grenst aan de Kalahari-woestijn. De stad ligt langs de TransnAmib spoorweg en dient als commerciële en administratieve hoofdstad van de regio Hardap. Het ligt dicht bij het prachtige Hardap Dam, het grootste stuwmeer van Namibie. Het Hardap Irrigatie Scheme heeft leven geblazen in dit droge omgeving, dat nu vruchtbaar is met landbouwgronden bedekt met citrus, meloenen, wijn, maïs en vele struisvogelboerderijen.

  De dam is een populair vakantieoord die stadsliefhebbers uit Windhoek trekt en heeft veel watersporten en wandel mogelijkheden. Er is een overvloed aan wilde dieren in het natuurreservaat van 20.000 hectare op de westelijke oever; waar je de neushoorn, struisvogel, antilope, springbok en een verscheidenheid aan vogelsoorten kan spotten.

 • Keetmanshoop
 • Keetmanshoop

  De stad Keetmanshoop ligt langs de Trans-Namib Railway in de regio Tafelkaras.Gelegen in het zuiden van Namibie, staat het bekend als de hoofdstad van Zuid-Namibie. De stad, opgericht in 1860, is een levend stukje geschiedenis. De Duitse koloniale architectuur is verspreid over de stad en het lokale museum, gehuisvest in een oude kerk. Het biedt een interessant inzicht in het erfgoed van de stad.

  Het Kokerboomwoud is een bos en een bekende toeristische attractie. Het ligt op 14 kilometer ten noorden van Keetmanshoop aan de weg naar Koës. Het omvat ongeveer 250 exemplaren van de Aloe dichotoma, de kokerboom. Op 5 kilometer van Keetmanshoop ligt “Giant’s Playground”, dit zijn grote indrukwekkende rotsformaties. Het lijkt net een blokkendoos in de speeltuin van een reus !

 • Aus
 • Aus

  Het kleine dorpje Aus ligt boven de vlaktes van de Namib woestijn. Verscholen in het rotsachtige Aus gebergte, in het zuiden van Namibie. Het dorre omringende landschap staat bekend om zijn unieke botanische diversiteit. Aus is een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen en de belangrijkste attractie te bekijken: de wilde paarden. In de Namibwoestijn lopen deze wild vrij rond in de dun begroeide vlaktes. Vang een glimp op van deze wilde woestijndieren bij de watertrog van Garub, op slechts twintig kilometer afstand van het dorp.

  Een aanrader is een bezoek aan het prachtige Gondwana Sperrgebiet Rand Park, de thuisbasis van de meest diverse woestijn ter wereld. Je kan hier een mooie wandeling maken om de fascinerende inheemse fauna en flora te ontdekken. Mis de kans niet om hier te kamperen onder de heldere sterrenhemel.

 • Sossusvlei
 • Sossusvlei

  Het ligt in het schilderachtige Nationaal Park Namib-Naukluft, waar je de indrukwekkende rode zandduinen van de Namib vindt. De heldere blauwe lucht contrasteert met de reusachtige rode duinen om dit tot een van de mooiste natuurwonderen van Afrika te maken. Deze bestemming is mogelijk de belangrijkste attractie van Namibie, met zijn unieke duinen die oplopen tot bijna 400 meter hoogte.

  Deze duinen komen ’s ochtends en ’s avonds tot leven en trekken fotografie liefhebbers van over de hele wereld. Deze streek is de thuisbasis van een verscheidenheid aan woestijn dieren. De oryx, de springbok, de struisvogel en vele soorten reptielen kom je hier tegen. Bezoekers kunnen ‘Big Daddy’ beklimmen, een van de hoogste duinen van het gebied of maak een enerverende vlucht met een heteluchtballon over het gebied.

 • Swakopmund
 • Swakopmund

  De badplaats Swakopmund ligt aan de spectaculaire kust van Namibie en staat bekend om zijn wijde en brede straten. De koloniale architectuur wordt omgeven door de schitterende woestijn. De plaats werd gesticht in 1892 als de belangrijkste haven voor Duits Zuid-Afrika en wordt vaak omschreven als meer Duits dan Duitsland. Swakopmund is nu een badplaats en is de hoofdstad van het toeristische gebied Skeleton Coast.

  De mix van Duitse en Namibische invloeden, avontuurlijke excursies en de relaxte sfeer aan zee maken het een populaire bestemming. Bezoekers kunnen zich verheugen op een aantal spannende activiteiten waaronder: quad rijden, paardrijden, paragliden, vissen, sightseeing en woestijntochten.

   

 • Spitzkoppe
 • Spitzkoppe

  Spitzkoppe ligt in de spectaculaire schilderachtige Namibwoestijn, tussen Usakos en Swakopmund. Het is een groep kale granieten toppen die een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Namibie vormen. Deze enorme torenhoge koepels bieden een paradijs voor wandelaren en bergbeklimmers. Van beginners die geïnteresseerd zijn in historische wandelingen tot professionele klimmers die graag een aantal uitdagende hellingen willen beklimmen.

  Andere populaire activiteiten zijn het verkennen van de vele rotsschilderingen van de bosjesmannen en kamperen op afgelegen campings in de omgeving.

 • Kamanjab
 • Kamanjab

  Kamanjab grenst aan de westelijke rand van Etosha en ligt in de Kunene regio. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor bezoekers die op zoek zijn naar avontuur. Het is de thuisbasis van Peet Alberts Rock Gravings, de op een na grootste rotskunstsite in Namibie. Het heeft meer dan 1.200 rotsgravures met dierlijke en abstracte afbeeldingen.

  Bezoekers kunnen zich verheugen op vele activiteiten, waaronder een kans om de Himbas in Kaokoland te ontmoeten en de woestijnolifant te zien.

 • Etosha Zuid
 • Etsoha Zuid

  Etosha Zuid ligt net ten zuiden van de grens van Etosha National Park in het noordwesten van Namibie. Ogava Private Game Reserve deelt de zuidelijke grens met Etosha National Park en biedt een scala aan lodges met uitzicht op schilderachtige landschappen met wilde dieren. Het nationale park is bereikbaar via de zuidelijke ingang bij Andersson’s Gate.

  Je komt hier een verscheidenheid aan dieren tegen. De leeuw, giraffe, olifant, witte en de zwarte neushoorn. Populaire activiteiten zijn onder andere: game drives, het volgen van neushoorns te voet,  wandelingen in de natuur of kijken naar de zonsondergang.

 • Etosha Oost
 • Etosha Oost

  Het Oostelijk deel van Etosha ligt in het noordwesten van Namibie. Het is een beschermd gebied gelegen in het Etosha National Park. Het staat bekend als een van de meest toegankelijke wildreservaten in zuidelijk Afrika. Het heeft uitgestrekte open vlaktes met droge savanne graslanden met waterputten en bush kampen.

  Een indrukwekkende 5.000 vierkante kilometer lange Etosha zoutpan vormt een groot deel van de oostkant van het park. Dit afgelegen gebied wemelt van de wilde dieren zoals leeuwen, olifanten, zwarte neushoorns en giraffen. Er is ook een verscheidenheid aan vogels zoals de flamingo, struisvogels, adelaren, hoornvogels en uilen.

 • Waterberg Plateau NP
 • Waterberg Plateau National Park

  Gelegen in het noorden van centraal Namibie en vernoemd naar de bronnen die uit de uitlopers komen, is het Waterberg Plateau National Park een fascinerende geologisch gebied met samengeperste zandstenen rotsen, 200 miljoen jaar oude dinosaurusvoetafdrukken en versteende zandduinen.

  De natuurlijke waterbronnen van het gebied maken het veel vruchtbaarder dan de omgeving. Het park heeft een overvloed aan planten- en diersoorten.  Luipaarden, neushoorns, gieren, cheeta’s lopen hier vrij rond. Je kan hier onder andere de wilde neushoorn of de Roan antilope spotten.

Meest geboekte rondreizen naar Namibie

Interesse gekregen in een van onze privé rondreizen naar Namibie ? Bekijk hier onze populairste rondreizen en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Rennende giraffes op de steppe in zuid-afrika